Om oss

  Hjørundfjordstrikk 

 

 

Hjørundfjordstrikk er eit nytt strikkemerke som ønsker å ivareta og fornye norsk strikkekultur og -tradisjon der hovudmålet er å skape nytt strikkedesign som har rot og inspirasjon frå området Hjørundfjorden.

Gjennom Hjørundfjordstrikk ønskjer vi å formidle historier og kulturarv frå nettopp Hjørundfjorden, og skape ei merkevare som blant anna er med på å løfte Hjørundfjorden som reisemål. 


«Kufjorden» er eit namn som blei mykje brukt om Hjørundfjorden tidlegare. Dette handla om at gardbrukarar på øyane og lokalt, rodde kyrne sine inn i fjorden, så kyrne skulle få gode beiteområder og dermed meir mjølk. Det synte ei god utnytting av små ressursar. I våre dagar er dette historie.

 

Kufjordkofta får du i fargane rosa eller grøn. Garnpakkane er levert med Finull frå Rauma. Mønster og garnpakkar kan kjøpast her på hjorundfjordstrikk.no eller i Bakketunet. 

Gjennom Kufjordkofta formidlar vi historia om den nøysame Sunnmøringen og synleggjer bakgrunnen for kallenamnet Kufjorden.

Hjørundfjordgenseren er designa av Linda Olason Erdal El'Mourabit, som har henta inspirasjon til mønsteret etter eit vevd sengeteppe frå Leira. Åttebladsrosa stammar frå førkristen tid, og skal vere eit lykkebringande symbol for fruktbarheit, overflod og framgang.  Genseren kjem i fire fargekombinasjonar inspirert av årstidene. Garnpakkane kan du få kjøpe her på hjorundfjordstrikk.no.
 

 

 

 

 
chat

Chat med oss

x